BLOG, slide

posao budućnosti

Profesije budućnosti u oblasti razvoja ljudskih potencijala-trener i kouč

Trener i kouč – šta rade i kome su potrebni?Trener nas uči novim znanjima i vještinama, a kouč nam pomaže da pokrenemo svoje potencijale i nađemo odgovore za sporna pitanja u nama samima. Šta je vama potrebno da zablistate?

Ukoliko sami želimo da radimo na svom usavršavanju ili kao poslodavac želimo da unaprijedimo potencijal svojih zaposlenih, trening ili koučing, zavisno od toga, šta želimo da postignemo daju izuzetne rezultate.
Često možete čuti, trener je isto što i kouč (eng. Coach). Riječ coach, u stvari u sportskoj terminologiji i znači trener. Koučing jeste nastao u sportu, konkretno u tenisu. Iz sporta je prešao u poslovno okruženje, a odatle se proširio u sve sfere života. Međutim, koučing nije ni trening, ni konsalting, ni mentoring, ni terapija.
Šta je trening, a šta koučing i po čemu se razlikuju?
Jednostavno rečeno, ako želimo da steknemo neka nova znanja ili da razvijemo neku vještinu odlučujemo se za trening. Na treninzima, za razliku od klasičnih akademskih predavanja, putem interaktivnog načina rada, trener prenosi znanja. Najčešće se kombinuju predavanja, prezentacije, vježbe i druge metode koje doprinose da polaznici aktivno učestvuju u radu, postavljaju pitanja, odgovaraju i najčešće rad se organizuje u grupama od 15-30 polaznika. Šta sve može biti predmet treninga, koja znanja i vještine se mogu uspješno savladati treningom? Možemo raditi na razvijanju i unapređenju brojnih vještina, npr. vještina komunikacije, interne ili sa klijentima, npr. u prodaji, u turizmu, kod zaposlenih na šalterima, call centrima i sl. Treningom možemo poboljšati ili razviti svoje vještine prezentovanja ili javnog nastupa. Takođe, prenos novih znanja iz raznih oblasti, npr. novina u zakonskoj regulativi ili u oblasti IT tehnologija, zaštite životne sredine i gotovo svim drugim oblastima je izuzetno efektno i brzo putem kvalitetnog treninga.
Često se dešava da se odlučimo da pohađamo neki trening, kako bi unaprijedili neku svoju vještinu, npr. vještine javnog nastupa, međutim i pored kavalitetnog treninga, mnoštva iskustvenih vježbi, ne uspjevamo da se oslobodimo treme, shvatamo da imamo problem sa samopouzdanjem, možda imamo i neka ograničavajuća uvjerenja ili ne vjerujemo dovoljno u sebe i svoje sposobnosti. Tada je poželjno potražiti kouča. Šta radi kouč? Kouč nas vodi kroz proces koji se naziva koučing, tako što nam postavlja ciljana pitanja, koristi razne tehnike, čiji je cilj da nam pomogne da prevaziđemo sadašnje stanje koje nas ograničava, u ovom slučaju trema i nedostatak samopouzdanja, dostignemo željeno stanje, npr. stanje kada ćemo biti sigurni u sebe i imati efektan javni nastup. Kouč nas vodi i podržava u ostvarenju naših ciljeva, želja i namjera. Koučing nam omogućava prevazilaženje ličnih barijera i granica i dovodi nas u stanje da ciljano upotrebimo svoje najbolje sposobnosti.
Najjednostavnije rečeno, trener nas uči nekim novim znanjima i vještinama, a kouč nam pomaže da pokrenemo svoje potencijale i nađemo odgovore za sporna pitanja u nama samima.
Mnoga istarživanja u oblasti ličnog razvoja, razvoja potencijala zaposlenih, ukazuju da su upravo trener i kouč, neke od profesija budućnosti, zašto? Šta je potrebno da bi neko bio trener, a šta kouč?
Danas u vremenu brzih promjena i tehnoloških inovacija, teško da postoji neko kome nisu potrebne vještine dobre komunikacije, kome nije potrebno da izgradi dobre međuljudske odnose ili da poveća svoju fleksibilnost u odnosu različite sagovornike. Takođe, teško da postoji neko kome nije značajno da uvijek može da bude u punom resursnom stanju i da ostvari svoj maksimum, što se upravo i postiže treningom ili koučingom.
Za profesionalno ovladavanje ovim vještinama, neophodna je odgovarajuća edukaciju koja obezbjeđuje kvaliteno znanje za bavljenjem ovim, vrlo odgovornim i zahtjevnim poslovima. Da bi se neko bavio trenerskim poslom, pored znanja o samoj materiji koju prenosi, neophodno je i da ima sposobnost efektonog prenošenja znanja, prilagođavanja sadržaja različitim tipovima polaznika i sl. A da bi neko bio dobar kouč, potrebno je da pored poznavanja brojnih tehnika, uz pomoć kojih može dovesti klijenta do željene promjene, bude radoznao, da ima visoko razvijenu sposobnost slušanja, postavljanja pravih pitanja i sl.
Bilo da, sami želimo da radimo na unapređenju svojih potencijala, odlučijujći se za neki od treninga ili putem koučinga, ili odlučimo da se u skladu sa konceptom cjeloživotnog učenja opredijelimo za edukaciju za sticanje trenerskih ili koučing znanja, ili smo društveno odgovoran poslodavac, koji želi da razvija potencijal svojih zaposlenih, upućujući ih na trening ili koučing, kako god, jedno je sigurno za sve nas, ulaganje u sveukupni razvoj ljudskih potencijala, nikako nije trošak već vrlo pametna investicija.

BLOG slide

Leave a comment