BLOG

tvojih 5 min

Tvojih pet minuta, kako da iskoristiš poslovnu kulturu i dobiješ posao?

Kako da ostaviš najbolji utisak u pet koraka, uključujući i sami telefonski intervju sa regruterima? Čini se da je nekada važnije držati se poslovne kulture i ostaviti pozitivan utisak, jer vještine se mogu steći a utisak koji ostavite nekada je često presudan.

Tražiš posao i sve češće nailaziš na oglase koje su oglasile Agencije za posredovanje, o čemu se tu radi? Da li da se javiš? Na koji način ćeš najbolje iskoristiti svojih pet minuta u razgovoru sa agencijom ali i poslodavcem?
Česta je praksa da kandidati koji formalno ispunjavaju uslove navedene od strane poslodavca ne budu pozvani u dalji proces selekcije, ili ne budu odabrani od strane poslodavca. Zašto se to dešava? Da li je dovljno samo da posjeduješ iskustvo, znanje i kompetence? Čini se da je nekada važnije držati se poslovne kulture i ostaviti pozitivan utisak, jer vještine se mogu steći a utisak koji ostavite nekada je često presudan.
Kako da ostaviš najbolji utisak u pet koraka, uključujući i sami telefonski intervju sa regruterima?
Korak 1: Prijavljuj se u prvih nedelju dana od datuma postavljanja oglasa, jer je u tom periodu najveća vjerovatnoća da ćeš među prvim kandidatima biti prezentovan poslodavcu. Sa druge strane poslodavci često urgentno traže radnu snage i već u prvom ili drugom selekcionom krugu izaberu svog zaposlenog, pa se dešava da i prije isteka oglasa pozicija bude popunjena.
Korak 2: Kada te zovu zaposleni u HR sektoru u agenciji za zapošljavanje, u tom trenutku bi valjalo da odvojiš vrijeme za kratak telefonski intervju i da pokažeš motivaciju i zainteresovanost za datu poziciju, a ne da se pravdaš kako su te “tvoji kući prijavili” ili “Kako si sada u gužvi, pa ćeš pozvati sjutra ili nešto kasnije”.
Kandidate koji ostave pozitivan utisak u toku telefonskog intervju regruteri i psiholozi obično pozivaju na direktan intervju koji sadrži aspekat psihološkog testiranja baterijom testova, koja pomaže da se mišljenje o kandidatu izrazi kroz stručni aspekt mišljenja, koji je potkrijepljen činjenicama.
Korak 3: Intervju shvati kao mjesto na kojem ćeš saznati nešto više o tvojim afinitetima, i gdje ćeš dobiti povratnu informaciju o tvom psihološkom profilu. Na intervju bi trebalo da dolaziš obučen/a poslovno i što manje upadljivo. Vrlo je važno da se prilikom ulaska (ali i odlaska sa intervjua) rukuješ sa regruterima jasno izgovarajući svoje ime i prezime. Kontakt očima je važan i savjetujemo da ugasiš mobilne telefone i tih par minuta budeš maksimalno posvećeni intervjuu. Važno je da imaš i neverbalni stav koji govori da si potpuno u samom procesu i da ti je pažnja na maksimalnom nivou. Kandidati koji se ljuljaju na stolici, gledaju lijevo-desno, igraju se sa predmetima na stolu, ili žvaću žvaku obično ostavljaju veoma loš utisak i najčešće ne bivaju pozvani u dalji proces.
Svi kandidati koji su prošli psihološko testiranje, prolaze i posttestovni intervju tokom kojeg dobijaju povratnu informaciju o svom učinku na testovima. Ovaj dio procesa omogućava ti da dobiješ povratne informacije o osobinama koje su ti sa radnog aspekta najupečatljivije.
Korak 4: Ukoliko si došao/la do momenta da se interpretiraju tvoji rezultati sa testova i da se za tebe piše izvještaj, onda to znači da te agencija kao kandidata preporučuje za određeno radno mjesto na osnovu tvog iskustva, kvalifikacija ali i tvoje ličnosti. Izvještaj se piše u afirmativnom konktestu pa će biti istaknute tvoje prednosti za ovu poziciju. Budi otvoren/a i opušteno razgovaraj o svojim rezultatima, to će omogućiti psiholozima da napišu što vjerodostojniji izvještaj. Važno je da psihologe i regrutere shvatiš kao svoje saveznike i budeš u potpunosti pristupačan/a.
Korak 5: Ukoliko na kraju nisi izabran/a od strane poslodavca, ne očajavaj. Ostaješ kao kandidat evidentiran/a u elektronskoj bazi, i agenciji je u interesu da čim se pojavi pozicija koja odgovara tvom iskustvu i kvalifikacijama, da te preporuči. Zahvali se na iskustvu i pokušaj da naglasiš benefite koje si dobio/la iz čitavog procesa, jer sigurno ih ima. Ako ništa, jedno iskustvo više koje ti može biti od pomoći u sledećim aplikacijama. Ostavi i za kraj pozitivan utisak. Čak iako nisi ostvario/la uspjeh od tvog stava generalno zavisi da li će te regruteri ponovo pozvati da konkurišeš za nove pozicije. Generalno je praksa da se zovu ljudi koji su se pokazali kao odlični kandidati a iz nekog razloga nisu izabrani od strane poslodavca.
Stoga, sljedeći put kad vidiš oglas agencije za posredovanje, ne razmišljaj – prijavi se! Ponesi sa sobom iskustvo i kvalifikacije ali i naših pet savjeta.

BLOG

Leave a comment