BLOG

zašto ulagati u svoje zapošljene

Zašto ulagati u svoje zaposlene?

Vjerovatno ste više puta čuli, da je ulagati u svoje zaposlene rizik, šta ako odu? Ali je još veći rizik, ako ne ulažete i oni ostanu kod vas, ne odu nigdje.
Možda ste vi poslodavac, koji je imao ideju, godinama naporno radio, da bi od ideje prešao dug put do njene realizacije. Možda je to u početku bila mala radnja ili neki manji ugostiteljski objekat, a sad je to ozbiljan posao, sa više desetina zaposlenih. Da bi ste danas bili tu gdje jeste, trebalo je mnogo ulaganja. Ulagali ste novac, svoje vrijeme, svoje znanje, svoj život, nesebično se trudili i odricali, a sada sve češće čujete da treba ulagati i u svoje zaposlene. Nije dovoljno obezbjediti dobre uslove za rad, platu srazmjernu trudu, treba ulagati u njihov razvoj da bi i oni mogli isprate razvoj firme i da dalje razvijaju zajedničku viziju.
Možda ste rekli u sebi, zaposliću najbolje, sa završenim fakultetom, visokim prosjekom, da znaju strane jezike, rad na računaru, da imaju iskustva na istim poslovima i sl. Međutim, i ako nađemo takve, kako će se oni uklopiti u našu firmu, u naša pravila i procedure, u naš odnos prema klijentima…opet moramo da ulažemo u njih. Zašto je to tako?
Evo nekoliko razloga:
Svaka kompanija ima svoju kulturu poslovanja- o tome nikoga ne uče u školama, fakultetima. Morate uložiti i vremena i novca da kvalitetno upoznate svoje zaposlene, u protivnom će se oni osjećati isključeno ili će uvoditi neka svoja pravila što vama nikako neće odgovarati. Na fakultetima i školama nas ne uče kako se radi- uči se puno teoretskih stvari, od kojih se većina i neće nigdje iskoristiti. Možda se zahvaljujući predhodnom obrazovanju stekne intelektualna širina, formiraju radne navike i poveća brzina usvajanja novih znanja, ali svaka firma je svijet za sebe i na njoj leži odgovornost, osobljavnja svojih zaposlenih.
Dijeljenje zajedničke vizije razvoja- Imate tačno zamišljeno sliku vaše firme za pet, 10 godina i tačno znate gdje želite da stignete, kako će to izgledati i kakav će biti tada vaš osjećaj. Međutim, često vam se čini da vas vaši zaposleni ne prate. Morate ih upoznati sa vašom vizijom,morate ih naučiti kako bi to postala i njihova priča i kako bi se i oni osjetili njenim dijelom i stremili ka njenom ispunjenju.
Zajedniči napredak- kako ćete ispratiti nove tehnologije neophodne za lakše poslovanje, kako izaći u susret sve zahtjevnijim klijentima, kako se izboriti sa sve bešpodnijom konkurencijom….samo i isključivo kvalitetnim zaposlenima.To možete samo ako ulažete u njih. Nisu samo treninzi, koučinzi, finansiranje raznih stručnih seminara, izuzetno važna i korisna ulaganje, ulaganje je i vaše vrijeme koje provedete sa njima, nekad iz naizgled sasvim običnog razgovora, vaš zaposleni može puno da nauči.
Kad sve zbrojimo i oduzmemo- ulaganje u zaposlene nije više stvar vaše dobre volje, imidža ili prestiža, to je nužnost i neminovnost. Možda znate kako ćete ostvariti vaš san, ali morate i znati sa kim.To su upravo vaši zaposleni. Uložite, investirajte u njih, kako bi vaš san postao i njihov san.

BLOG

Leave a comment