BLOG

Danka jpg

Zašto se na oglas ne prijavljuju pravi kandidati?

Promocija kompanije ili neophodan put do novih zaposlenih? 

 

Imate li ponekad osjećaj da su svi oglasi isti? Svi traže mlade, komunikativne, ambiciozne, željne napredovanja, proaktivne….? Dok sa druge strane najveći broj oglasa raspisuju renomirane kompanije koje nude stimulativno okruženje i mogućnost napredovanja? I da li se međusobno pronalaze?

Šta to zapravo znači? Trebaju li stvarno svima za sva radna mjesta upravo takvi kandidati? Da li neke kompanije suviše koriste oglase za nova zapošljavanja u svrhe marketinga i promocije, kao npr. renomirana kompanija, koja posluje od tad i tad, koja njeguje te i te vrijednosti, nudi stimulativno radno okruženje i prostor za napredovanje i usavršavanje, traži:  Univerzalno Savršenstvo. Raspiše oglas, plati prostor u novinama, portalima i čeka, a Univerzalno Savršenstvo se ne pojavljuje. I tu se onda počinje sa zaključcima, koji polako prerastaju u predrasude: Ljudi neće da rade, danas se ne može naći kvalitetan radnik i sl. I sve glasnije se pitaju: zašto se oni pravi, savršeni  ne jave na njihov oglas?

Danka jpg

Zašto to kompanije rade, kada su vjerovatno svjesni da im se na oglas neće prijaviti ni približno neko ko odgovara njihovim kriterijumima? O čemu treba voditi računa kada se kreira oglas za upražnjeno radno mjesto?

1. Oglas za upražnjeno radno mjesto i jeste jednim dijelom vid promocije kompanije, međutim, ako vam je prvenstveno namjera da zaposlite nekoga, ne treba pretjerivati sa promocijom, fokus je na novom zapošljavanju i privlačenju pravih kandidata za prijavu. Za promociju i marketing koristite druge kanale.

2. Zahtjevi radnog mjesta – Znamo li šta su zahtjevi radnog mjesta koje popunjavamo? Nemoguće je da svako radno mjesto se postavljaju isti uslovi. Za radno mjesto prodavačice je potrebna ljubaznost i komunikativnost u prvom planu, dok za nekoga ko nije u tolikoj mjeri u kontaktu sa klijentima, na prvom mjestu su neki drugi zahtjevi, kao što su možda, sistematičnost, pedantnost i sl. Takođe, nisu isti zahtjevi za prodavačicu u butiku, na dječjem odjeljenju ili u muškom butiku, a tek prodavnici obuće, marketu ili pekari. Često podrazumijevamo neke zahtjeve i smatramo ih nebitnim, misleći da će kandidati kad pročitaju oglas shvatiti. Međutim, neće, ne zato što nemaju kapaciteta za to, već zato što nismo bili dovoljno precizni i jasni u postavljenim zahtjevima. Ako zaposlite nekoga ko je ljubazan, komunikativan, ali nije ambiciozan i takmičarski orjentisan, više voli da radi posao koji je definisan procedurama, u sektoru prodaje, onda ste vi u problemu jer ste zaposlili osobu koja ne odgovara zahtjevima radnog mjesta.

3. Isticanje u prvi plan formalnih zahtjeva, kao što su obrazovanje, kursevi, iskustvo tj. sve ono što čini kompetentnost jednog kandidata za određeno radno mjesto. To jeste važno, međutim, šta je sa tim kako se on uklapa u radno okruženje, šta ga motiviše, a šta demotiviše, šta ga pokreće, a od čeka strahuje, da li je više za tim ili individualan rad, da li je orjentisan više na zadatke ili ljude sa kojima radi, nekoga pokreće mogućnost napredovanja, dok neko voli sigurnost, stabilnost i sl. To su tzv. preference kandidata ili načini na koje neko razmišlja, što dalje uzrokuje i kako će se neko ponašati u datom okruženju. Brojna istraživanja pokazuju da poslodavci zapošljavaju radnike na osnovu njihovih kompetenci, međutim da ih otpuštaju zbog njihovih preferenci.

Može se zaključiti zašto se na oglase ne prijavljuju prave osobe. Oglas nije kreiran za prave osobe. Zato ne privlači prave ljude,  nije dovoljno inspirativan, nije dovoljno jasan, ne dopire do prave osobe, možda je u prvom planu promocija kompanije, pa nekog kandidata to može uplašiti, ako je kompanija predstavljena kao „ultra-mega“, možda će čak i neki vrlo kvalitetan kandidat pomisliti, nije to za mene. Možda se neko neće prijaviti iz straha, posebno ako već negdje radi….i razni drugi razlozi.

Zato sledeći put kad poželite da zaposlite pravu osobu, razmislite dobro o oglasu i koja je njegova svrha. Uložite malo vremena, posavjetujte se sa nekim, kako bi sastavili takav oglas koji će biti poziv samo za one kojima je i namjenjen,  dok vam je cilj da ga svi oni neodgovarajući i ne primjete. Tako ćete sebi uštedjeti puno vremena, novca, a bogami i živaca.

 

BLOG

Leave a comment