BLOG, slide

HR magazin EY (1)

Poslovni procesi u sektoru ljudskih resursa u Ernst&Young

Autor:  Tanja Petrović / Employer Brand Officer – EY Talent team

EY je globalni lider u revizorskim, poreskim, transakcijskim i savetodavnim uslugama, prisutan u više od 150 zemalja sveta i sa preko 210 hiljada zaposlenih. Globalni potencijal naše kompanije omogućava nam da klijentima obezbedimo proveren kvalitet  profesionalnih usluga, a mladima izazovno radno okruženje.

Verujemo da se pravi lideri ne rađaju – već grade i, upravo iz tog razloga, posebnu pažnju posvećujemo profesionalnom usavršavanju mladih. Takođe, težimo da u svom timu imamo ljude raznolikih obrazovnih profila kako bismo obezbedili unikatno i snažno radno okruženje bazirano na različitim pristupima koji obogaćuju našu organizacionu kulturu. Ipak, ono što očekujemo od naših zaposlenih, kao i kandidata jeste da su:

  • Oni koji demonstriraju integritet, poštovanje i timski rad
  • Oni koji koji su energični, puni entuzijazma i koji hrabro predvode
  • Oni koji grade čvrste veze negujući prave vrednosti

 EY Podgorica posluje uspešno na teritoriji Crne Gore od 2010. godine i sastavni je deo Centralne i Jugoistočne Evrope. EY centralna i jugoistočna Evropa, jedna od 13 pod-oblasti EMEIA oblasti ujedinjuje naše operacije u 21 zemalja.

Kao deo EY Global, odnosno Europe Middle East India Africa (EMEIA) oblasti, centralna i jugoistočna Evropa funkcioniše kao jedna celina sa preko 5,000 zaposlenih koji obezbeđuju pravovremen odgovor i stalnu komunikaciju između ekspertskih timova, čime pomažemo našim klijentima da predvide, definišu i reše pitanja koja su od ključnog značaja za njihovo uspešno prisustvo na tržištu u zemljama regiona.

Dosta je heavy

  1. Kakvi su vaši sadašnji procesi pri zapošljavanju u kompaniji gdje radite?

Proces selekcije počinje na sajmovima zapošljavanja, takmičenjima u studiji slučaja (za srednjoškolce u aprilu, studente u novembru), tokom programa neformalne edukacije “Tvoja karijera počinje ovde” koji smo uspešno primenili u regionu, pored Srbije radimo ovaj program i u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini a nastavlja se saradnjom sa velikim brojem studentskih organizacija i Fakulteta.Trudimo se da spojimo edukaciju i poslovni svet, kako bi mladi stekli profesionalno praktično znanje što ranije. Selekcija podrazumeva nekoliko faza a to su: polaganje testa iz engleskog jezika, testova numeričkih i logičkih sposobnosti, testa ličnosti , zatim na red dolazi poslovna simulacija i na kraju kandidati prolaze kroz dva kruga intervjua.

 

  1. Koliko ulažete u ljudske resurse i kako razvijate međuljudske odnose u firmi?

Smatramo da uspeh naše kompanije počiva na dobrim međuljudskim odnosima i zadovoljstvu naših zaposlenih. Zbog toga se naše odeljenje za upravljanje ljudskim resursima prevashodno bavi time da svim zaposlenima omogući prijatno radno okruženje, obuke koje će im pomoći da se usavršavaju i napreduju u poslovnom svetu, kao i sportske i zabavne aktivnosti van radnog vremena kroz koje se međusobno upoznaju i povezuju. Zaposleni koji su zadovoljni poslom koji obavljaju i imaju dobre odnose sa kolegama kojima su svakodnevno okruženi su značajan resurs u koji vredi kontinuirano ulagati.

 

  1. Ima li prostora za uvezivanja ovdašnjih kadrova sa inostranstvom i koliko su naši ljudi traženi u inostranstvu?

Pružanjem revizorsko-konsultantskih usluga u EY-u bavi se veliki broj školovanih profesionalaca koji iza sebe imaju bogato teorijsko i praktično iskustvo, veliki potencijal i želju za daljim usavršavanjem i napredovanjem. U inostranstvu se ovakvi kadrovi prepoznaju kao najpoželjniji zbog čega se oni skoro svakodnevno susreću sa ponudama inostranih kompanija.

 

  1. Kako održavate visok nivo motivisanosti Vaših zapošljenih?

Trudimo se da zaposlenima obezbedimo sve ono što im je potrebno da bi bili zadovoljni i ostvarivali dobre rezultate. Tu govorimo o adekvatnom radnom prostoru, mogućnosti učenja od kolega, obukama i kursevima koji su dostupni svim zaposlenima, aktivnostima van posla a koje mogu biti zabavnog ili edukativnog karaktera, kao i sistemu nagrađivanja u skladu sa ostvarenim rezultatima.

 

  1. Mobilnost radne snage u Evropi – da li je dinamična i koliko je zastupljena? Šta to za Vas lično znači?

U oblasti revizorsko-konsultantskih usluga mobilnost radne snage je zastupljena godinama u našoj kompaniji kao sastavni deo naše globalne strategije i nije samo fokusirana na Evropu već Ameriku i ostale kontinente. EY ima mobility program, na osnovu koga naši zaposleni imaju mogućnost apliciranja za odlazak u inostranstvo u neku od naših kancelarija u periodu od 3, 6 ili 18 meseci. Sami zaposleni koji učestvuju u mobility programu ovo navode kao neprocenjivo iskustvo, ne samo u poslovnom, već i u privatnom smislu.

BLOG slide

Leave a comment