Hotelska Grupa Budvanska Rivijera raspisuje oglas za poziciju
Konobar
Šifra radnog mjesta: 113
Nivo kvalifikacija:
- Kvalifikacija srednjeg stručnog obrazovanja (180 kredita CSPK-a); stručna kvalifikacija ili dio stručne kvalifikacije sa minimumom jednim kreditom CSPK-a. (III nivo)
Opšti uslovi:
- Zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta
- Propisani nivo kvalifikacije obrazovanja
Posebni uslovi:
- Minimum 1 godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima.
- Poznavanje dva svjetska jezika.
- Sanitarna knjižica
Obaveze i odgovornosti:
- Prima i dočekuje goste, ljubazno pozdravlja goste, prima porudžbinu, prezentuje ponudu jela i pića, razgovara sa gostima i daje sugestije gostu prilikom porudžbine.
- Odgovoran je za primjenu svih procedura i radnih uputstava koji se odnose na njegov rad.
- Priprema salu za usluživanje i vrši završne radove u restoranu.
- Obavlja poslove serviranja u restoranu.
- Poslužuje gosta, naplaćuje račun i ispraća gosta uz pravila struke.
- Vodi administrativne poslove u svom području rada, finansijski se razdužuje uz poznate načine materijalnog i finansijskog razduživanja.
- Brine o ličnoj higijeni, prijatnom izgledu i čistoći uniforme.
- Brine o čistoći radnog prostora.
- Ljubazno i pristojno se ponaša prema gostima i kolegama.
- Primjenjuje sve procedure koje se odnose na integrisani sistem menadžmenta kvaliteta i zaštite životne sredine i menadžmenta bezbijednosti hrane a koji se odnose na poslovanje u F&B sektoru.
- Vrši poslove pomoćnog radnika u restoranu, kada je to potrebno, zbog smanjenog obima posla i racionalizacije radne snage.
- Primjenjuje mjere zaštite i zdravlja na radu.
- Primenjuje mjere PPZ
- Obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.
Za svoj posao odgovoran je: Šefu restorana