Hotel AMI Budva Petrovac raspisuje oglas za radno mjesto
Šef kufinje
Opis posla:
- sprovodi proces selekcije I regrutacije osoblja;
- vlja jelovnik sa rukovodiocem odjeljenja hrane I pića;
- priprema I održava treninge I obuke za osoblje kuhinje I obezbjeđuje da je osoblje potpuno obučeno da ispuni sve dužnosti koje se od njih očekuju;
- sprovodi kontrolu svih radnih procesa I standarda u kuhinji;
- hitno I direktno reaguje u slučaju da se nešto od radnih procedura I standarda ne poštuje;
- raspoređuje radnike kuhinje za pripremu jela tople, hladne kuhinje I poslastičarnice;
- određuje normative jela I vrši trebovanje namirnica I obezbjeđuje da sva proizvodnja hrane u kuhinji uvijek bude u skladu sa potrebnim standardima I da se kuhinjom efikasno, efektivno I ekonomično upravlja;
- utvrđuje rokove, kvalitet I količine potrebnih nabavki;
- kontroliše kvalitet I količine robe koju zaprima zajedno sa kuvarima u cilju obezbjeđivanja pripreme što kvalitetnijih jela;
- lično sprema I nadzire pripremu jela ili obezbjeđuje da se po njegovim uputstvima spremaju sve vrste jela;
- vodi dnevnu, nedjeljnu I mjesečnu evidenciju utrošenog materijala za ishranu;
- vrši kontrolu nad proizvodnjom jela I utrošak namirnica u priručnim magacinima kuhinje;
- kontroliše pravilno rukovanje mašinama I uređajima prilikom proizvodnje jela I sugeriše potrebne popravke;
- vodi evidenciju o prisustvu radnika na poslu, njihovom radnom učinku, zdravstvenom stanju, sanitarnim pregledima I nadzire higijenu osoblja kuhinje I inventara;
- odgovoran je za održavanje visokog standarda higijene svih kuhinjskih prostorija I priručnih magacina, kao I lične higijene zaposlenih radnika;
- odgovoran je za održavanje visokog nivoa bezbjednosti hrane u svim fazama ciklusa pripreme hrane;
- odgovoran je za poštovanje normativa I standarda u proizvodnji hrane, za bezbjednost I higijenu u okviru odjeljenja kojim rukovodi i za kvalitetno održavanje kuhinjske opreme;
- redovno prati primljene komentare gostiju i, tamo gdje je to neophodno, sprovodi potrebna poboljšanja i/ ili promjene;
- odgovoran je da je sva hrana proizvedena u kuhinji konzistentna, visokokvalitetna i u tačnoj količini u svakom trenutku i osigurava da su sva jela predstavljena besprekorno, a prema Priručniku S.O.P.;
- odgovoran je za profitabilnost rada i obezbjeđivanje postizanja procenta bruto dobitka hrane i za sve ostale kontrole troškova;
- osigurava da je osoblje kuhinje adekvatno informisano o svim pitanjima vezanim za hotel u cjelini i o svakodnevnom radu i da je aktivno, efikasno i konstantno dvosmjerno komuniciranje na svim nivoima u okviru odjeljenja kojim rukovodi;
- odgovoran je i obezbjeđuje da sve porudžbine na vrijeme stignu u odjeljenje nabavke i da se izvršavaju blagovremene isporuke naručene robe, kao i za blagovremene isporuke jela gostima;
- odgovoran je za tačno evidentiranje prisutnosti zaposlenih na radu i tačnost evidentiranja odsustva zaposlenih po osnovu korišćenja godišnjih odmora, slobodnih dana, bolovanja i sl;
- odgovoran je za tačnost i blagovremenost dostave svih potrebnih podataka odjeljenju nabavke i računovodstvu hotela;
- odgovoran je za zakonitost rada i poslovanja odjeljenja kojim rukovodi i za tačnost dostave svih podataka svim licima kojim vrši dostavu podataka;
- obavlja i druge poslove po ukazanoj potrebi.
Uslovi:
- IV stepen stručne spreme ugostiteljskog smjera;
- poznavanje engleskog jezika;
- poznavanje rada na računaru;
- visok nivo odgovornosti u obavljanju radnih zadataka;
- organizacione i komunikacione vještine, otvorenost za inovacije i sklonost timskom radu;
- sposobnost rukovođenja, profesionalnost i kreativnost u radu;
- 4 godine na sličnoj poziciji u hotelima iste kategorije.