Međunarodno poznata grupacija hotela Karisma Hotels & Resorts u okviru brenda Azul Beach Resort Montenegro by Karisma, ultra all- Inclusive kompleksa hotela nove generacije u Crnoj Gori, smješten na jedinstvenoj Velikoj plaži u Ulcinju, najdužoj pješčanoj plaži na Jadranu, oglašava poziciju:
ŠEF KUHINJE – EXECUTIVE CHEF
Opis poslova:
- Pridržavanje svih propisanih procedura i standarda u poslovanju hotela;
- Pravovremeno i kvalitetno izvršavanje poslova i zadataka iz svog dijela rada;
- Učestvovanje u svakodnevnim sastancima u sektoru hrane i pića;
- Upravlja i koordinira radom kuhinje;
- Sprečava upotrebu, pripremu ili služenje hrane koja ne odgovara hotelskim standardima kvaliteta i sigurnosti;
- Vodi svu potrebnu dokumentaciju vezanu za HACCP, Crystal;
- Predlaže radnika mjeseca;
- Učestvuje u prijemu radnika, motiviše, daje opomene i predlaže disciplinske mjere ili otkaz zaposlenim radnicima;
- Planira, organizuje i nadgleda rad kuhinje i direktno upravlja radnicima kuhinje;
- Nadgleda radno vrijeme i autorizuje prekovremeni rad;
- Određuje i uvodi pravila i standarde u radu kuhinje;
- Kontroliše troškove kuhinje prema planiranom budžetu;
- Utvrđuje godišnji, sezonski i nedeljni raspored rada radnika;
- Nadgleda, ocjenjuje i obučava osoblje u kuhinji;
- Osigurava ujednačenost kvaliteta proizvedene hrane, opštu djelotvornost;
- Nadgleda održavanje higijene objekata i opreme u kuhinji, poštovanjem definisanih postupaka čišćenja i održavanja;
- Nadgleda poštovanje pravila vezanih za ličnu higijenu i ponašanje zaposlenih i posjetioca u kuhinji;
- Osigurava da radnici kuhinje koriste dogovorene mjere i količine, kako je planirano u receptima, uputstvima za proizvodnju i jelovnicima;
- Traži, razvija i ispituje osnovne proizvode, modernizuje recepte;
- Izrađuje sve kalkulacije recepata;
- Uzima uzorke i stalno provjerava pripremljenu hranu i ne dopušta da bude poslužena ona hrana koja ne odgovara dogovorenim standardima i učestvuje u rješavanju reklamacije gostiju;
- Priprema i izdaje uputstva (recepte i uputstva za proizvodnju) svima koji rade na pripremanju hrane;
- Vrši sve narudžbe uključujući svježe proizvode koje naručuje direktno: meso, ribu, salatu, voće, povrće, u skladu sa procedurom spiska za trgovinu;
- U dogovoru sa menadžerom sektora hrane i pića planira i sprovodi nove jelovnike;
- Prati i nadgleda svježinu i kvalitet prehrambenih sirovina;
- Priprema i kuva hranu u skladu sa receptima kako bi provjerio kvalitet i standardizovao sastojke i postupke;
- Vodi i/ili delegira obuku na radnom mjestu - poboljšava vještine podređenih;
- Povezuje se sa menadžerima restorana u vezi sa jelima, pićima, reklamacijama gostiju i trendovima;
- Zadužuje potrebne artikle i vrši obračun utroška;
- Odgovoran je za sprovođenje mjera upravljanja otpadom;
- Pravovremeno i tačno izvještava menadžera sektora hrane i pića u vezi poslovnih aktivnosti za koje je odgovoran;
- Vrši druge poslove i radne zadatke, za kojima se ukaže potreba, po prethodnom nalogu menadžera sektora hrane i pića i generalnog menadžera.
Uslovi:
- Srednje obrazovanje ili Visoko obrazovanje u obimu od najmanje 240 kredita CSPK;
- Iskustvo rada na poziciji šefa kuhinje.
Dodatni zahtjevi:
- Poznavanje engleskog jezika;
- Organizacijske sposobnosti, koordinacije i kontrole dodijeljenih poslova;
- Rad na računaru (Microsoft Office).
Benefiti:
- Rad u multinacionalnoj kompaniji;
- Smještaj;
- Hrana;
- Prevoz.