Međunarodno poznata grupacija hotela Karisma Hotels & Resorts u okviru brenda Azul Beach Resort Montenegro by Karisma, ultra all-Inclusive kompleksa hotela nove generacije u Crnoj Gori, traži proaktivne, posvjećene i odgovorne kandidate za poziciju:
F&B direktor
OPIS POSLOVA:
- Predstavlja sektor hrane i pića na operativnim sastancima šefova sektora hotela; održava redovnu komunikaciju i koordinaciju u svom sektoru;
- Odgovoran je za cјelokupan proces rada u svim segmentima sektora, kao i za poštovanje relevantnih procedura od strane svih radnika restorana i barova;
- Vrši redovnu kontrolu unutar sektora hrane i pića kako bi očekivani standardi usluge i higijene bili sprovedeni i poštovani;
- Proaktivno komunicira sa gostima kako bi se prepoznale i uvažile njihove želje, žalbe ili predlozi;
- Teži ka maksimalnoj optimizaciji profita u svim domenima operacije;
- Zajedno sa šefovima jedinica vrši nadzor zaliha materijala kao što su posuđe, staklo, kuhinjska oprema, stoljnjaci itd, i uspostavlja odgovarajuće procedure za njihovo čuvanje, adekvatno rukovanje i realizovanje redovnog mjesečnog popisivanja sitnog inventara;
- Učestvuje u izradi godišnjeg budžeta sa sektor hrane i pića i vodi brigu o ostvarenju planiranog;
- Vodi računa o pravilnoj raspodjeli osoblja u skladu sa budžetom;
- Odgovara za rezultate restorana i barova i kontroliše troškove sektora hrane i pića prema planiranom budžetu;
- Planira raspored rada osoblja sektora i odgovoran je za upravljanje radnim vremenom;
- U saradnji sa šefovima jedinica (kuhinja, restorani i barovi), priprema predlog godišnjeg plana poslovanja sektora; Izrađuje kalkulacije u sektoru hrane i pića; analizira cijene hrane i pića i odobrava promjene;
- Izrađuje plan marketinških aktivnosti za sektor hrane i pića (uključujući troškove svake akcije); organizjue i kontroliše izvršenje poslova vezanih ta pripremanje i polsuživanje hrane i pića;
- Kontroliše jelovnike i popise pića s obzirom na sadržaj, izbor artikala, stil pisanja, korice i opšti izgled;
- Brine se za to da programi prodaje budu atraktivni i inovativni, prati usklađenost planiranih i ostvarenih rezultata poslovanja i radi na poboljšanju prodajnih rezultata kroz inovacije i promocije;
- U saradnji sa šefom kuhinje i restorana, sastavlja jelovnike i pravi odabir hrane i pića;
- Predlaže nove tehnologije pripreme hrane u posluživanja, utvrđuje standarde i kontroliše njihovu primjenu;
- Organizuje obučavanje radnika sektora hrane i pića i motiviše šefove/supervizore i njihove radnike svojim pozitivnim i pravilnim stilom upravljanja;
- Učestvuje u analizi mjesečnih ostvarenih rezultata poslovanja i dostavlja izvještaj generalnom menadžeru.
USLOVI:
- Diploma visokog obrazovanja;
- Obavezno poznavanje lokalnih jezika, napredno poznavanje engleskog jezika, poznavanje još jednog stranog jezika je prednost;
- Napredan rad na računaru (Microsoft Office);
- Prethodno radno iskustvo u složenim F&B operacijama u okviru hotelskih kompleksa sa 4 ili 5* je obavezno;
- Visoka sposobnost organizacije, strateškog upravljanja, vođenja, motivisanja i mentorisanja tima;
- Finansijsko upravljanje: razumijevanje troškova, budžetiranje, kontrola troškova i ostvarivanje ciljeva profitabilnosti;
- Sposobnost planiranja događaja, efikasno praćenje i upravljanje zalihama hrane, pića i potrošnog materijala, osiguravanje visokih standarda kvalitete hrane i pića.