Rade Ljumović (CEO @RLC Montenegro), djeli svoje iskustvo sa Cotrugli Executive MBA programa

07. maj 2018
Zaposli.me
Podijelite

 

Za #zaposliME HR Magazin, prenosimo intervju sa polaznikom Cotrugli Executive MBA programa, Radetom Ljumovićem.

COTRUGLI Business School važi za vodeću poslovnu školu u regiji, i daje priliku ambicioznim pojedincima da ulažu u svoj lični razvoj, razmenjuju svoja poslovna iskustva kroz kvalitetno umrežavanje koje je neophodno za napredak u karijeri. U saradnji sa zaposli.me portalom, škola i ove godine organizuje stipendijski proceskoji menadžerima pruža priliku da osvoje stipendiju za Executive MBA i MBA program.

Kao što većina polaznika navodi, umrežavanje i razmena iskustva sa profesorima i polaznicima je najveća prednost programa. Pitali smo jednog polaznika da nam ispriča svoja iskustva sa EMBA programom i stipendijskim procesom.

Rade Ljumović, koji ima iskustva udržavnoj administraciji, medijima, međunarodnim organizacijama i privredi je pre osam godina pokrenuo sopstveni biznis, kompaniju RLC Montenegro, koja se bavi konsaltingom u oblastima PR-a i marketinga vezano za velike svetske divelopere koji sada rade u Crnoj Gori.

On je izabrao COTRUGLI zbog preporuke prijatelja ali ga je učešće u stipendijskom procesu dodatno uverilo da je u pitanju prava stvar i doneo je odluku da na ovaj način investira u svoje usavršavanje.

Zbog čega ste se odlučili baš za Executive MBA program?

To je bio prirodan izbor za mene na osnovu godina života i radnog iskustva.

Vi ste stipendista iz 2015. godine. Recite nam malo više o tome. Kako je tekao proces dobijanja stipendije?

Proces je djelovao ozbiljno, sa elementima takmičarskog duha. Uvjek sam sa druge strane imao pravičnog sagovornika, spremnog da razumije i pomogne, što ostavlja utisak ozbiljnosti škole sa jedne strane, a kandidatu donosi osjećaj da radi nešto vrijedno sa druge strane.

Koja su bila Vaša očekivanja od programa? U kojoj meri su ona zadovoljena?

Nisam se pretjerano informisao prije početka, pa nisam znao što da očekujem. Što se tiče ličnih afiniteta, naravno da sam imao svoje preference među predavanjima kojima sam se i ozbiljnije bavio. Dakle, teško mi je da govorim da sam nešto očekivao, ali to što sam dobio mi djeluje utemeljeno, ozbiljno, realno i u skladu sa modernim tokovima, dakle update-ovano i “digitalno”.

12

 

Kakve su mogućnosti networkinga sa ostalim učesnicima programa? 

Manje nego drugima jer dolazim iz male države i bavim se poslovima koji su vezani za našu teritoriju. Ipak, baš me je networking isprovocirao da razmišljam o regionalnoj komponenti svog biznisa i u tome mi upravo pomažu kolege iz generacije. Po meni – to je to.

Prema Vašem iskustvu, koje veštine uspešan lider treba da ima u današnje vreme? 

Mora biti vrstan komunikator, sa snažnom radnom etikom i kastimizovati pristup kako prema zaposlenima, tako i prema partnerima, a opet to učiniti način da to bude i izgleda pravično. Možda nije vještina, ali mora biti vrjednija od drugih.

Koji su Vaši planovi za dalji razvoj biznisa? 

Regionalizacija sa nekim proizvodima kao što su: naš magazin “The Collection” i Festival investicija i nekretnina FREI, koji su uspješni u Crnoj Gori. Jačanje pozicije na crnogorskom tržištu. Uvjek težnja ka većem kvalitetu.

Koji biste savet dali budućim stipendijskim kandidatima, na šta bi trebalo da se fokusiraju?

Da daju sve od sebe da uđu u progam, da ne uzmu proces zdravo za gotovo. Kasnije, program nudi puno, a na njima je da odaberu to što ih interesuje. Neka se druže, jer kao i sve u životu i ovo brzo prođe. Neka se manje takmiče, a više pomažu i tokom modula i kasnije u životu.

Ako se nalazite među onima koji su spremni da ulože u znanje, prošire mrežu kontakata i povećaju svoju konkurentnost u svetu biznisa, prijavite sena stipendije koje COTRUGLI dodeljuje progresivnim menadžerima u Crnoj Gori! Rok za prijavu je 3.jun 2018. godine.

Povezani sadržaji

Upoznajte naše poslodavce

Rade Ljumović (CEO @RLC Montenegro), djeli svoje iskustvo sa Cotrugli Executive MBA programa

  Za #zaposliME HR Magazin, prenosimo intervju sa polaznikom Cotrugli Executive MBA programa, Radetom Ljumovićem. COTRUGLI Business School važi za...

Zaposli.me

07. maj 2018

Upoznajte naše poslodavce

Ljudski resursi u uslovima kreativnog haosa

Za  HR Magazin, iz bild studija, piše Aleksandra Saška Bošković - General manager 1. Bild i ljudski resursi - kako je tekla evolucija od male grupe...

Zaposli.me

16. februar 2017

Upoznajte naše poslodavce

Ljudski resursi u Telekomu - poslovanje i kultura

Autor teksta: Miroslav Miki Janičić, Direktor za ljudske resurse - Crnogorski Telekom Pitanja postavili: zaposli.ME tim Opšta slika HR stanja na domaćem...

Zaposli.me

29. septembar 2016